Phantom Thread

Phantom Thread – Mart Visser Expo Special

Zandvoort is van 2 mei t/m 1 juli 2018 het domein van Mart Visser. Dan stelt Mart zijn haute couture tentoon in het oude Raadhuis. Het Zandvoort Museum wordt volledig gewijd aan de kunst van de beeldend kunstenaar. Cinema Circus Zandvoort brengt deze maanden, op de dagen van de geplande signeersessies, spraakmakende films van bekende couturiers. De aftrap is Phantom Thread; een fraai aangekleed portret van couturier Reynolds Woodcock die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt te samen met de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.
Meer info
  • Genre:
    • Drama
  • Lengte: 130 min.
  • Regie: Paul Thomas Anderson
  • Cast: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
  • Land: United States
  • Jaar: 2018

Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei t/m 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Gedurende de periode van 2 maanden stelt Mart zijn haute couture tentoon in het oude Raadhuis. Het Zandvoort Museum wordt volledig gewijd aan de kunst van de beeldend kunstenaar. Cinema Circus Zandvoort brengt gedurende deze maanden, op de dagen van de geplande signeersessies in het raadhuis, spraakmakende films van bekende couturiers. De aftrap is Phantom Thread; een fraai aangekleed portret van couturier Reynolds Woodcock die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt te samen met de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

Phantom Thread

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Programma

Zaterdag 26 mei 19:30