The Bookshop

The Bookshop

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. The Bookshop van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Winnaar ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.
Meer info
  • Genre:
    • Boekverfilming
    • Drama
  • Lengte: 113 min.
  • Regie: Isabel Coixet
  • Cast: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance
  • Land: United Kingdom
  • Jaar: 2018

In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer o.a. The Party, Hugo, Shutter Island) haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht.

The Bookshop

Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson o.a. The Party, House Of Cards, Maze Runner) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy o.a. Love Actually, The (Second) Best Exotic Marigold Hotel) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair.

Programma

Donderdag 05 juli 20:00
Vrijdag 06 juli 21:30
Zaterdag 07 juli 21:30
Zondag 08 juli 21:30
Maandag 09 juli 20:00
Dinsdag 10 juli 20:00
Woensdag 11 juli 20:00
Donderdag 12 juli 20:00
Vrijdag 13 juli 20:00
Zaterdag 14 juli 20:00
Zondag 15 juli 20:00
Maandag 16 juli 20:00
Dinsdag 17 juli 20:00