The Mule

The Mule

Clint Eastwood speelt Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten, de autoriteiten en het drugskartel zitten hem op de hielen.
Meer info
  • Genre:
    • Drama
    • Misdaadfilm
  • Lengte: 117 min.
  • Regie: Clint Eastwood
  • Cast: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne
  • Land: United States
  • Jaar: 2018

Clint Eastwood speelt Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Hij doet het goed, zelfs zo goed dat zijn ladingen exponentieel toenemen en Earl een handlanger krijgt toegewezen. Hij is niet de enige die Earl in de gaten houdt; Earl staat ook op de radar van DEA-agent Colin Bates. Zelfs als zijn geldproblemen tot het verleden behoren, achtervolgen de fouten hem die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten, de autoriteiten en het drugskartel zitten hem op de hielen.

The Mule

Oscar®winnaar Eastwood staat voor het eerst aan beide kanten van de camera, sinds de veel geprezen film Gran Torino uit 2009. Bradley Cooper, wie de rol van Bates vervult, werd genomineerd voor een Oscar® voor het acteren en produceren van American Sniper, in samenwerking met Eastwoord. Ook maakte hij zijn debuut als regisseur voor de film A Star Is Born, waar hij zelf ook in acteerde. Oscar®-genomineerde Fishburne (What’s Love Got to Do with It en TV-serie Black-ish) speelt de special DEA agent; Peña (Ant-Man and the Wasp” en Netflix-serie “Narcos”) speelt collega-agent; Oscar®-winnaar Wiest (“Bullets Over Broadway” en Hannah and Her Sisters en TV-serie Life in Pieces) speelt Earl’s ex-vrouw; Oscar®-genomineerde Garcia (The Godfather: Part III) speelt de baas van het kartel; Alison Eastwood (Rails & Ties) speelt Earl’s dochter; Farmiga (The Nun) speelt de rol van Earl’s kleindochter; Serricchio (Netflix-serie Lost in Space en The Wedding Ringer) speelt Earl’s handlanger in het kartel; Dean (Space Cowboys) speelt een andere agent; en Cordero (Kong: Skull Island) speelt een kartellid. Clint Eastwood (Sully & American Sniper) regisseert naar een scenario van Nick Schenk (Gran Torino), geïnspireerd door het artikel in New York Times Magazine The Sinaloa Cartels’ 90-Year Old Drug Mule geschreven door Sam Dolnick. Eastwood heeft de film tevens geproduceerd onder zijn eigen productiemaatschappij Malpaso, samen met Tim Moore, Kristina Rivera en Jessica Meijer en Dan Friedkin en Bradley Thomas van Imperative Entertainment. Dave Bernad, Ruben Fleischer, Todd Hoffman en Aaron Gilbert zijn uitvoerend producent. Jillian Apdelbaum en David M. Bernstein zijn co-producenten. Eastwood’s team achter de schermen bestaat uit cinematograaf Yves Bélanger (Brooklyn en Dallas Buyers Club), productdesigner Kevin Ishioka (The 15:17 to Paris), kostuumdesigner Deborah Hopper en Oscar®-winnaar editor Joel Cox (Unforgiven), wie al veelvuldig hebben samengewerkt met Eastwood aan verschillende projecten.

Programma

Vrijdag 17 mei 20:00
Zaterdag 18 mei 20:00